Povijest

Osnivanje:

Mjesto je poznato još iz rimskog doba kao Aquae Vivae, na čijim su termalnim izvorima rimske legije vidale rane i prikupljale snagu za vrijeme svojih pohoda po Europi. Godine 1856. Krapinske Toplice dobivaju prvog liječnika, dr. Leopoda Tanzera.

Njihov tadašnji vlasnik Jakob Badl ( na slici ), započeo je 1859. graditi prvu zgradu današnje bolnice sa 75 kreveta. Dovršena već iduće 1860. godine i bila je u to doba moderno lječilište. Godine 1956. osnovan je Odjel za reumatske bolesti i ortopedsku rehabilitaciju,a daljnjim je razvojem lječilište preraslo u bolnicu za reumatske bolesti i rehabilitaciju.

Novije doba

Godine 1976. dovršena je i nova bolnička zgrada sa 250 kreveta, a 1988.godine izgrađen je i suvremeno uređen novi bolnički odjel sa 130 jednokrevetnih i 70 dvokrevetnih soba. Uz stalno obnavaljanje i rekonstrukciju postojećih prostora, godine 1997. dograđeni su, uređeni i opremljeni prostori Specijalne bolnice za kardiovaskularnu kirugiju "Magdalena". Godine 2006. otvorena je privatna poliklinika za hemodijalizu "Vita", a početkom 2008. i Specijalna bolnica za ortopedsku kirurgiju "Akromion". Uz programe za rehabilitaciju provode se i programi preventivnog i rekreacijskog karaktera i sistematski pregledi.