U Krapinskim Toplicama održan 1. Hrvatski neurorehabilitacijski simpozij o liječenju spasticiteta s međunarodnim sudjelovanjem


U subotu 25. veljače 2023. godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održan je 1. Hrvatski neurorehabilitacijski simpozij o liječenju spasticiteta s međunarodnim sudjelovanjem. Organizator simpozija je Hrvatsko društvo za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dok je bolnica suorganizator. Ovaj Simpozij od iznimne je važnosti zbog mogućnosti interdisciplinarne razmjene znanja i iskustava, a također razgovaralo se i o organizacijskim problemima kako poboljšati dostupnost liječenja spasticiteta potrebitim pacijentima. Okupilo se sedamdesetak sudionika iz Republike Hrvatske i Slovenije, a među predavačima su bili stručnjaci iz područja rehabilitacije, neurologije, kirurgije i neurokirurgije s iskustvom u liječenju spasticiteta.

Simpozij je otvorio ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, gospodin Danijel Javorić Barić, mag.iur., zahvalom Hrvatskom društvu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na odluci da se ovaj stručni simpozij održi baš u Krapinskom Toplicama. Svim sudionicima poželio je ugodan rad, izrazivši zadovoljstvo što su među sudionicima i mnogi liječnici iz SBKT, na čelu sa zamjenicom ravnatelja dr.sc. Darijom Granec koja je aktivno sudjelovala u organizaciji skupa. Ovo je značajan događaj i za struku i za našu Bolnicu što će sigurno doprinijeti razmjeni iskustava u liječenju naših pacijenata, a s ciljem pružanja bolje i suvremene zdravstvene skrbi temeljene na dokazima.

Simpozij je pozdravio i predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora doc. dr. sc. Frane Grubišić, predstavnik Univerzitetskog rehabilitacijskog instituta Republike Slovenije Soča mr.dr. Klemen Grabljevec i doc.dr.sc. Žarko Bakran iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Stručna predavanja o liječenju spasticiteta održali su renomirani stručnjaci iz navedenih područja medicine, a u nastavku uslijedio je interaktivni panel na temu: „Spasticitet i neuropatska bol – multidisciplinarni pristup liječenju“ na kojem su aktivno sudjelovali: doc.dr.sc. Žarko Bakran, doc.dr.sc. Vide Bilić, mr.sc.Ivan Dubroja, dr. Filip Đerke, mr.dr. Klemen Grabljevec i doc.dr.sc. Frane Grubišić.

Simpozij je i službeno zatvoren nakon završetka početničkog i naprednog tečaja o liječenju spasticitetom s botulin toksinom.

Pogledajte galeriju slika: