Uspješno održan Napredni Bobath tečaj


Od 4. do 8. travnja 2018. godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je  održan  Napredni Bobath tečaj A kategorije  međunarodnog karaktera sa sudjelovanjem fizioterapeuta iz Slovenije i Hrvatske.

Voditeljica tečaja je bila Doris Kutscher Mauerer, instruktorica za napredne Bobath tečajeve (IBITA), iz Njemačke. Svih 12 polaznika steklo je međunarodno priznate certifikate Bobath terapeuta, a posebno treba istaknuti da su Mario Mandić, dipl.physioth. i Tomislav Rumbak, dipl.physioth., dvojica fizioterapeuta Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice uspješno sudjelovali na tečaju.

Budući ciljevi i planovi Bolnice su nastavak i proširenje suradnje  s Međunarodnom udrugom Bobath instruktora (IBITA), ali i sa svim ostalim relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama te pružanje mogućnosti neurofizioterapeutima da u Ustanovi postignu znanja i vještine sukladne svjetskim standardima. Sukladno tome u Bolnici će se već ove godine u rujnu održati Osnovni Bobath tečaj te u studenom dva tečaja normalnog pokreta.

 
Zdravko Maček, dipl.physioth.
 

Galerija slika: