Obilježen Dan sestrinstva


U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitacijku Krapinske Toplice u četvrtak, 12.svinja 2016.g. svečano je obilježen Dan sestrinstva. Tom su prigodom proglašene najbolje medicinske sestre Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Priznanja i nagradne edukacije dobile su: Dragica Cvetko (medicinska sestra na odjelu Neurologije) i Radmila Mikulić (voditeljica tima na odjelu Neurologije), a pohvaljene su sestre: Božena Turk (medicinska sestra na Internom odjelu), Vesna Zubić (medicinska sestra na odjelu Neurologije), Jasminka Macan (voditeljica tima Hitne ambulante), Velerija Brodar (voditeljca tima Internog odjela) i Ana Sinković (voditeljica tima Ortopedije).

Ravnateljstvo i Strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, podružnice iz naše Bolnice u suradnji s glavnom sestrom službe su organizatori obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva i izbora najbolje medicinske sestre.

Na svečanosti obilježavanja Dana sestrinstva, medicinskim sestrama i tehničarima njihov su dan čestitali i zahvalili na njihovom radu i trudu ravnateljica Specijalne bolnice Krapinske Toplice Željka Žnidarić, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Đuro Tomić te glavna sestra službe Željka Kralj.
Tradicionalno obilježavanje Dana sestrinstva ponovo nas je posjetilo na ulogu sestre u zdravstvenom sustavu. Medicinske sestre su srce cijelog sustava i bez njih je nezamislivo funkcioniranje bilo kojeg zdravstvenog sustava. One su nositelji zdravstvene njege, pažnje i svih ostalih potrebnih aktivnosti oko pacijenta, tako je njihov doprinos nemjerljiv.